Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Planurile tale incep cu noi

Membru Bizoo de 10 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
5 pareri

Separator grasimi ECODIS40

0 stars: 0.00 din 0 pareri

7400 lei Lei
Brand
Separator
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Separatoarele de grasimi si particule grele (degresatoare) se folosesc pentru indepartarea grasimilor neemulsionate din apele uzate (ape gri provenite de la bai, chiuvete, bucatarii cand acestea au prevazuta canalizare separata). In prezenta uleiului, in cazul unui sistem de epurare deficitar, spumele, grasimile (substante de greutate mica) si particule grele (substante cu greutate specifica mare) fac ca noroiul sa se compacteaze, provocand colmatarea sistemului de canalizare sau reduce performanta unitatii de epurare.

Separatoarele de grasimi se aleg in functie de numarul utilizatorilor, avand invedere ca Normele Europene considera ca consumul de apa intro exploatare casnica este de 30 l/zi/utilizator, iar consumulintr-o unitate de alimentatie publica este de 50 l/zi/utilizator. Alegerea volumului mai mare nu compromite functionarea separatorului, ci va permite utilizatorului sa recurga la operatiile de extragere agrasimilor, mai rar.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL SEPARATOARELOR DE GRASIMI

Principiul de functionare se bazeaza pe utilizarea unui vas de linistire unde se da posibilitatea spumelor, grasimilor plutitoare si particulelor grele sa se separe de apele uzate prin flotare, pe baza legilor fizicii de separare gravimetrica lichid-lichid ori solid-solid.

DESCRIEREA PROCESULUI DE FUNCTIONARE

Apele uzate intra prin orificiul de intrare in bazinul de fermentare unde,sub actiunea bacteriilor anaerobe si pe baza legilor fizicii de separare gravimetrica lichid-lichid, lichid-solid, are loc descompunerea si separarea materiilor usoare si a celor sedimentabile. In urma acestui proces de separare se formeaza namolul poluant care se depune prin fanta de evacuare in zona de sedimentare, de unde se indeparteaza dupa o perioada de timp, prin vidanjare. Apele tratate rezultate se evacueaza pe pricipiul vaselor comunicante, in puturi absorbante sau drenuri subterane, de unde vor fi preluate de vasele capilare ale solului care vor actiona in continuare ca un filtru biologic.

Avantajele acestei solutii consta in faptul ca volumul deseurilor care se vidanjeaza este foarte mic, comparativ cu volumul corespunzator al depozitului sedimentar, deoarece acesta, prin actiunea bacteriilor anaerobe se mineralizeaza si pierde din continutul de apa. In urma proceselor de fermentare se formeaza biogaz, care se evacueaza in atmosfera prin orificiul special creat pentru asta.

INSTALAREA SEPARATORULUI DE GRASIMI

Amplasamentul separatoarelor de grasimi trebuie sa corespunda urmatoarelorcerinte si conditii:

sa se asigure pe cat posibil curgerea apei prin gravitatie in toate zonele separatorului de grasimi
sa fie asezat in exteriorul imobilelor la o departare de cel putin un metru de fundatie si la nu mai putin de 10 metri de orice put sau bazin de apa potabila
sa se asigure accesul usor prin vidanjare
se recomanda construirea de ziduri de protective pentru zonele cu risc de inundatie
se recomanda efectuarea unor evaluari a coeficientul de permeabilitate la apa a solului, sub numele de test de percolare

NORME DE INGROPARE

Montarea separatorelor de grasimi TELCOM se face prin ingropare fara structura de protectie sau ingropare cu structura de protectie. Aceste metode depind de structura solului si de adancimea la care se vor monta separatoarele. Indiferent de metoda de ingropare, trebuie sapata ogroapa cu dimensiunile mai mari cu 30 de cm fata de cele ale bazinului principal.
Ingropare fara structura de protectie

In situatia in care structura solului permite, separatoarele de grasimi Telcom se vor ingropa integral in pamant. Fiind prevazut cu un orificiu de evacuare a biogazului format, se va monta un tub ce va asigura eliberarea biogazului in atmosfera.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura